Images

CHOCOLATE CHIPS BROWNIES

Assalamualaikum dan selamat pagi

pagi2 umi dah tunjuk brownies... macam mana la berat badan nak turun...makin di pam2 lagi ada la kan kalau breakfast pun brownies dan susu...sebenarnya nak cerita mixer umi patah (ganaz benor kan?)..jadi umi cari la resepi yang kacau2 manja la...maklum la, nak betulkan tak sempat2 nak singgah kedai baiki...(sedih tak?, tolong la sedih sebab umi rasa sunyi tak dengar bunyi mixer tu)...

umi plak ada kursus so nak bfast sesuatu dengan susu...selongkar la dapur izah, jumpa la brownies yang amat mudah dan sedap ni...suami umi pun puji melangit kat izah tau...terima kasih resepi dari kak hana dan terima kasih juga izah yang tunjukkan jalannya....suami umi suruh buat lagi ujung minggu ni, tak puas makan katanya....

kalau nak tau, izah ni menerima pelbagai temapahan muffin, apam polkadot, blueberry cheesetart, muffin coklat (fav order), puding roti dan mable cheese brownies...area KL dan ampang serta sekitarnya...bak kata izah,
Bagi siapa yang mahu order boleh email saya di baisku09@gmail.com
atau message saya di FB.(tekan link FB tu ya)

Jom Cuba : CHOCOLATE CHIPS BROWNIES

Apa yang diperlukan?
  • 1 cawan tepung gandum
  • 1 cawan gula perang - kisar dahulu
  • 1/4 cawan serbuk koko
  • 1 biji telur
  • 1 cawan susu segar
  • 1 sk baking powder
  • 1/2 sk garam
  • 1 sk esen vanilla
  • 1/3 cwn minyak masak@butter cair
  • 1/2 cawan chocolate chips

Jom Cuba!
  1. Panaskan oven 180. Griskan loyang dengan butter. Ketepikan.
  2. Satukan semua bahan kecuali choc chips ke dalam mangkuk. Kacau menggunakan whisk sehingga sebati.
  3. Bila dah sebati masukkan separuh choc chips. Kemudian tuang ke dalam loyang dan tabur baki choc chips tadi.
  4. Bakar 25-30min sehingga masak. Potong dan hidangkan.

11 comments:

ady said...

AS-SALAM SITI
wah pepagi dah di hidangkan DGN CHOCOLATE CHIPS BROWNIES..sedap npk chocolate brownies tu..mesti anak2 siti suka mama dia buat..

Salam Abg Ady,alhamdulillah memang anak2 suka...suami siti pun suka juga...

izahdaut said...

ala.. shy shy cat pulak baca entry siti nih.. kikiki.. jap jap, tadi 2 kali ulang baca tang puji tadi. suami puji izah ke puji siti ni.. hahaha.. aduh la... sedap kan brownies ni. memang licin skali hadap.

tq siti promote... jasa mu dikenang... semoga siti juga murah rezekinya..tq tq ;-)

memang izah yang suami siti puji..promote ada makna tu..(maknanya nak tempah dalam masa terdekat)..hehe

zila 4ever said...

salam umie..
dah petang baru dapat singgah sini..he hehe ada lg x nie??..kita x terbuat2 lg nie..:)

salam zila, tq sebab sudi singgah...zila memang tak buat lagi tapi bila dah buat nanti, presentation zila mengancam..

This comment has been removed by the author.
Miss uCu said...

sedapnya:)

salam umi..nampak menyelerakn terung digandingkan ngan sambal udang kering tu,Biasa reung ni k.atie masak pajer jer :D
salam kenal...dtg dr umah Liza.

cuba la miss ucu, memang sedap pun

salam azatie sayang...
umi tak pernah makan masak pajer...boleh la belajar dari azatie ya..salam kenal

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Berapa usia Nazirah?

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

Kasih Sayang Kita Telah Bersemi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Berapa usia Ahnaf sekarang?

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers