Images

Chocolate Cup Cake Kak Shahriah

 Assalamualaikum dan selamat petang
Apa khabar semua pengunjung umi's cup cake..harap semuanya sihat alhamdulillah... semoga ceria dan tidak monday blues...hari ni kita monday red..hehe
Semerah buah strawberi yang menghias kek cawan coklat mudah yang umi cuba dari blog yang femes iaitu blog kak shahriah...kak sha memang suka merah...umi pun suka jugak..hehe
kek yang amat mudah dan umi buat khas untuk kawan2 di opis umi...terutama sekali ainilhusna namanya..masih single...ada yang berkenan? boleh la umi risikkan....pasal rasa kek cawan ni.. alhamdulillah, mereka puas hati...
jadi umi tepek plak kat sini untuk rujukan semua....

Jom Cuba : Chocolate Cup Cake Kak Shahriah

Apa yang diperlukan? 

1 cawan minyak canola oil
1 cawan brown sugar
1/2 sudu kecil garam
1 sudu teh vanilla
1 cawan susu segar
2 sudu besar susu pekat manis
3 biji telur

*BAHAN AYAK*

2 cawan tepung gandum
1 sudu kecil baking powder
3 cubit soda bikarbonat
1/2 cawan serbuk koko *van hauten*

Jom Cuba!

  1. Campurkan kesemua bahan-bahan di atas dan putarkan dengan mixer dengan kelajuan maxsimum selama 10 minit. 
  2. Atau sehingga adunan gebu dan sebati, gula hancur. 
  3. Masukkan ke dalam acuan cup cakes. 
  4. Panaskan ketuhar dengan suhu 170'C selama 15 minit. 
  5. Masukkan cup cakes dan bakar selama 20 minit. 
  6. Angkat dan sejukkan terlebih dahulu!!


2 comments:

salam ummi cyg..wahhh dah cuba sha punya resepi yer..mesti sedapp tue..zila nk join skali nie:)

Salam zila sayang,
cuba la sedap tau...hehe hingga menjilat cawan

Labels

ahnaf (38) aiskrim (11) apam (7) Ayah (3) Ayam (40) bekal (14) birthday (34) biskut (19) buahan (47) Bubur (13) Coklat (27) cup cake (20) Cuti2 (11) daging (23) Entah (22) Follower (5) GA (18) Info Rumahtangga (5) kek (96) Kenangan (25) kuih (52) lain (61) lepat (1) Majlis (10) makan2 (46) Makanan Laut (44) mee (23) minuman (13) Muffin/Cup Cake (44) murtabak (6) nasi (43) Nazirah (65) NGM8 (5) piza (4) Potluck (4) puding (28) rojak (3) Roti (38) Sayuran (78) sup (36) Telur (11) Tempahan (9)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Berapa usia Nazirah?

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

Kasih Sayang Kita Telah Bersemi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Berapa usia Ahnaf sekarang?

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers