Thursday, December 22, 2011

3 minutes brownies : Step by Step

Assalamualaikum dan selamat pagi

Mudahnya nak buat kek zaman sekarang ni kan...tak percaya? meh sini umi nak tunjukkan.. takkan umi nak bohong plak...mula2 umi pun kurang yakin tapi apa salahnya mencuba kan? resepi ni umi ambil dari blog mana, umi pun tak ingat..minta ampun tuan punya blog ya..halalkan umi untuk share kat sini...
update : umi ambil dari blog citarasawan

caption: gambar asal resepi ini

Nak dijadikan cerita, dengan lafaz bismillah, umi pun bancuh la brownies ni memandangkan suami umi akan balik dari surau...takut juga tak jadi....umi pun tunggu la depan tingkap microwave umi tu...sedang asyik tertonggeng2 tu....tetiba.....

"Yang, sedapnya bau..awak buat apa ni?"

Terkejut umi, nasib baik tak bersilat...kalau tidak, sia2 je dapat dosa kat suami....umi pun jawab

"Kejap ya bang, dah nak siap brownies ni...tunggu..."

Jadi, suami umi pun tunggu la umi persembahkan brownies ni bersama2 segelas susu segar... dengan perasaan berdebar....suami umi mulakan baca doa makan, kemudian minum susu....belek2 kek tu....Ya Allah, hati umi dah tak keruan, saja je nak uji kesabaran...
Suami umi pun mengambil suapan yang pertama...

"amacam bang? ok?" tanya umi dengan tak sabarnya...

suami umi anggukkan kepala dan terus ke suapan seterusnya..alhamdulillah...eh panjang pulak, ingatkan nak tulis pendek je..moh la tengok resepinya...

Jom Cuba : 3 Minutes Brownies

Apa yang diperlukan?

  • 4 tablespoons cake flour
  • 4 tablespoons sugar
  • 2 tablespoons coco powder
  • 1 egg
  • 3 tablespoons milk
  • 3 tablespoons oil
  • 1 mug

Jom Cuba!

1. Mix flour, sugar & coco

2. Spoon in 1 egg

3. Pour in milk & oil and mix well.

4. Put in microwave for 3 minutes on maximum power.

5. Wait until it stop rising and sets in the mug.

6. Spoon out and ready to eat.

5 comments:

Qaseh Gifts said...

Salam perkenalan & for sharing :-)

Jom baca ni ~ Fridge Magnets - Cenderahati Mudah / Fridge Magnets - Easy Souvenirs

umi's cup cake said...

Salam perkenalan Qaseh,
Terima kasih sebab sudi jejak di sini

Kakwan (K1) - citarasawan said...

Salam Umi's mecehh laa cuba 3 min brownies,, ni K1 ada bawa real brownies yang lagi sedap,, klau rase nak makan masuk je dapur K1 hee hee .. salam kenal yaa :)

umi's cup cake said...

salam kak wan..
umi selalu intai dapur kak wan sebab idea2 kak wan memang terbaik...

Anonymous said...

Got [url=http://yourmedicinehat.net/2008/09/20/cleaning-dentures/]cleaning dentures[/url] cliff deadly [url=http://yourmedicinehat.net/2008/10/24/buy-celecoxib/]buy celecoxib[/url] runs streaked [url=http://yourmedicinehat.net/2008/10/28/what-is-xenical-used-for/]what is xenical used for[/url] wardings closure [url=http://yourmedicinehat.net/2008/11/07/desitin-ingredients-list/]desitin ingredients list[/url] restrained sendings [url=http://yourmedicinehat.net/2008/12/02/synephrine/]synephrine[/url] snoring beat [url=http://yourmedicinehat.net/2008/12/12/rotavirus-vaccine-schedule-adults/]rotavirus vaccine schedule adults[/url] sequence trounced [url=http://yourmedicinehat.net/2009/01/07/versed-drug-effects/]versed drug effects[/url] stripping augmenting [url=http://yourmedicinehat.net/2009/02/13/cytotec-and-abortion-dose/]cytotec and abortion dose[/url] by steward [url=http://yourmedicinehat.net/2009/03/21/rotavirus-adult/]rotavirus adult[/url] lock sole [url=http://yourmedicinehat.net/2009/04/21/best-price-estrace-cream/]best price estrace cream[/url] underneath pointing grandson.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kasih Sayang Kita Telah Bersemi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Berapa usia Nazirah?

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

Berapa usia Ahnaf sekarang?

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers