Thursday, January 31, 2013

Creamy Choc Oreo...yummynya

Assalamualaikum dan selamat pagi
Alamak..baru berapa hari umi tinggalkan blog ni dah bersawang la pulak...hehe..jap ya...umi kemaskan.. ops lupa...Apa khabar semua sahabat umi di luar sana? Semoga semuanya dalam lindungan Allah...umi baru baik dari demam..Alhamdulillah..memandangkan cuaca panas sangat ataupun umi terlampau banyak makan yang sejuk macam dalam gambar tu...hehe
Bila musim panas, mula la ligat nak cari minum petang yang manyejukkan tekak sedikit...tapi menu ni memang TERBAIK dan SEDAP serta MENARIK... suami umi kata macam makan aiskrim...laju je masuk ke  mulut...tak sedar, dah 2 cawan sekali makan...anak2? kalau abi dan umi nya syok...anak2 apa la lagi..nak lagi...nak lagi...
Apa kata sahabat umi semua cuba menu yang sedap dan mudah sangat..semudah 1,2, 3...Creamy Choc Oreo tersedia..ia juga sesuai untuk tetamu yang tetiba sampai di rumah...meh la tengok caranya....

Resepi : Creamy Choc Oreo
Sumber : FB Jom Masak

Bahan:
Fresh Cream
Cruch Oreo
Sos Choc
Buah Strawberry & anggur
Choc untuk diparut

Caranya:
1. Pukul fresh cream hingga kental.
2. Paipkan fresh cream ke dalam bekas.
3. Masukkan sos coklat.
4.Taburkan oreo crunch.
5. Lapiskan fresh cream lagi.
6. Paipkan sos coklat, potongan buah-buahan dan parutan coklat secukupnya.
7. Sesuai di makan sejuk.

untuk buat sos coklat sendiri...
bahannya :
1/2 cawan serbuk koko
1/2 cawan susu pekat
2 sdb minyak masak
2 sdb susu cair

Caranya:
1. Campurkan semua bahan ke dalam mangkuk tahan panas.
2. Masak secara double boil sehingga sebati dan larut.
3. Sejukkan dan boleh di makan.

2 comments:

ady said...

as-salam
looks wonderful and tasty!

umi's cup cake said...

Waalaikumsalam...
it taste wonderfull too...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kasih Sayang Kita Telah Bersemi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Berapa usia Nazirah?

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

Berapa usia Ahnaf sekarang?

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers