Images

Snowy Chocolate Corn Flakes... Love 2 cook

Assalamualaikum dan selamat pagi
Al kisah bila suami umi tak ada ni...dan bila tinggal dengan anak2 je...mood masak pun yang ringkas2 je...dan yang penting sedap, hehe...terukkan umi ni..
sebenarnya umi buat snek ni untuk hiburkan hati anak2 selepas balik dari menghantar suami umi...kira ni nak merawat dan memujuk anak2 umi la terutama ahnaf yang menangis bila pisah dengan abinya...snek ni boleh buat sama2 macam main pondok2 dengan anak2..terima kasih buat sweet owner of  Love 2 cook....nak resepi nya? tengok la kat bawah ni...

SNOWY CHOCOLATE CORN FLAKES

Ingredients :~
  • 4 cups corn flakes
  • 100gm semisweet chocolate ~ chopped
  • 20gm butter
  • 1/2 cup icing sugar ~ for coating - umi tak letak

Method :~
  1. Using double-boiler method, melt chocolate and butter.
  2. Remove from heat and allow to cool.
  3. Add corn flakes to the chocolate mixture. Mix well.
  4. Finally, mix in the icing sugar and coat well.
  5. Tada... Chocolate Corn flakes ready! :)


8 comments:

salam ummi.conrflakes tu nampak sedap lah best jugak di try time raya haji ni akak copy resepi ya

salam kak noor,
sedap kak cuma umi tak taburkan icing sugar..sebab dah manis...cuba la..ringkas je kak noor

This comment has been removed by the author.
cquek said...

sounds so delicious

Salam umi..nampak sedap tu!.walaupon dah trlambat,k.atie nk ucaplkn semoga suami umi mendpt haji yg mabrur.Aminn

Anonymous said...

ve been looking everywhere for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thx again

yes it really delicious cquek

salam ak azatie,
sedap kak buat umi, lebih2 lg anak....amin, terima kasih kak

Labels

ahnaf (38) aiskrim (11) apam (7) Ayah (3) Ayam (40) bekal (14) birthday (34) biskut (19) buahan (47) Bubur (13) Coklat (27) cup cake (20) Cuti2 (11) daging (23) Entah (22) Follower (5) GA (18) Info Rumahtangga (5) kek (96) Kenangan (25) kuih (52) lain (61) lepat (1) Majlis (10) makan2 (46) Makanan Laut (44) mee (23) minuman (13) Muffin/Cup Cake (44) murtabak (6) nasi (43) Nazirah (65) NGM8 (5) piza (4) Potluck (4) puding (28) rojak (3) Roti (38) Sayuran (78) sup (36) Telur (11) Tempahan (9)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Berapa usia Nazirah?

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

Kasih Sayang Kita Telah Bersemi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Berapa usia Ahnaf sekarang?

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers