Thursday, January 8, 2015

Asam Pedas Johor Di hari Lahir Che Mat Gebu Sifuku

Assalamualaikum dan selamat pagi

Alahai orang Johor ke Melaka ke..memang tak boleh pisah dengan asam pedas... tak kira la.. guna ikan ke, ayam ke, telur ke..atau daging.. umi memang tak tolak... masa mengandungkan nazirah pun hari2 umi sarapan asam pedas dengan nasi lemak tau..bukan sambal nasi lemak.. memang masyuk la..sampai akak yang jual kat kantin pun dah tau umi nak order apa..hihi... nikmat dunia mana yang didustai...Allahuakbar...


Selain daripada itu, asal masak asam pedas mesti ingat kat sifu masakan asam pedas di Sedenak tu.... Siapa lagi la..yang paling glamour tu.. Encik Adnan Ibrahim aka Che Mat Gebu... walaupun resepi asam pedas dianggap resepi biasa2 je..tapi kalau tak kena dengan air tangan dan cukup asam garam nya.. asam pedas tu memang tak kick... Kebetulan hari ini hari lahir Che Mat yang ke ....., Selamat Hari Lahir diucapkan dan Semoga ilmu yang dikongsi mendapat berkat dan amalan pahal buat Che Mat... Alhamdulillah.. Terima Kasih atas perkongsian yang amat bererti....

Bagi yang nak resepinya, boleh la ke link ini.... Resepi Asam Pedas Ala Johor Selamat Mencuba

4 comments:

zila norazila said...

salam ummi..
asam pedas senonim n org joho kn.klu x de mcm x lngkp..klu zila suka hirup kuah tu..bru puasati..

Rosdi Eunos said...

Baru jer tadi makan asam pedas, ni mcm dah lapar semula ...
kat Johor ni hampir semua orang suka asam pedas ... dah mcm jadi makanan ruji jugak

umi's cup cake said...

betul tu zila..asam pedas memng tak pernah tolak..hihi

umi's cup cake said...

betul tu rosdi..umi makan seminggu pun tak jemu tau..memang suka sangat

Berapa usia Nazirah?

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

Berapa usia Ahnaf sekarang?

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

Berapa usia iris sekarang?

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Kasih Sayang Kita Telah Bersemi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Blog Archive