Friday, February 6, 2015

Sengkuang Calit...So simple but yummy

Assalamualaikum dan salam jumaat
Makan apa tengahari ni? umi bawak bekal..bekal apa? sengkuang calit tau..haha.. kelako kan... menu simple tapi sedap ini..boleh di makan tapi jangan kerap sangat..sebab sengkuang ni diketegorikan makanan 'sejuk'... kang ada yang sakit sana..sakait sini.. maklum la..metabolisme dah kurang..eh..apa kaitan ye?..hihi
Sebenarnya banyak dah gerai buah jual sengkuang calit macam ni... umi punya special sedikit sebab kuah rojak Mak Bee ini dibawa khas oleh ayah mertua umi... memang terbaik la kan... sesuai untuk minum petang dan bagi orang yang diet..diet la sangat kan...
bagi yang belum pernah mencuba..boleh la mencuba.. Malaysia kan kaya dengan pelbagai jenis makanan yang kreatif dan sedap2... nak resepi? jangan malukan umi la...tapi kalau rasa nak buat kuah rojak sendiri, boleh tengok kat blog Hasue..mudah je...

10 comments:

zailahafni said...

saya memang peminat sengkuang dgn kuah rojak tapi tak rajin nak calit2 main cicah je...hehe.

yess kuah rojak mak bee memang sedap!

umi's cup cake said...

kalau cicah lagi la senang zaila..kan..rojak mak bee memang sedap

cheq da said...

Sedapnya

umi's cup cake said...

Memang sedap cheq da...cubalah

Bbwana adienia said...

wana suka sangat makan sengkuang ni umi..kekadang makan kosong ja.. :)

umi's cup cake said...

sengkuang memang sedap wana..cuma makna sikit2 je

Kamarul Baharom said...

Salm sape2 yg berminat nk meniage sekuang calit area kl,lembah kelang ,saye boleh ajar a to z dgn pakej menarik,sekarang kt kl biz ni ckp popular semua blh bt partime walau depan rumaht sekali ponn

Kamarul Baharom said...

Boleh call atau whatsup 0176621027

Kamarul Baharom said...

Salm sape2 yg berminat nk meniage sekuang calit area kl,lembah kelang ,saye boleh ajar a to z dgn pakej menarik,sekarang kt kl biz ni ckp popular semua blh bt partime walau depan rumaht sekali ponn

raybanoutlet001 said...

michael kors outlet
cheap jordan shoes
ralph lauren online,cheap ralph lauren
jordan retro
michael kors handbags sale
kobe byrant shoes
true religion jeans
true religion store
ralph lauren polo shirts
jordans for cheap
cheap oakleys
ray ban uk,cheap ray ban sunglasses
cheap basketball shoes
oakley sunglasses
mlb jerseys
cheap real jordans
kobe basketball shoes
chrome hearts online store
cheap nfl jerseys
michael kors outlet

Berapa usia Nazirah?

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

Berapa usia Ahnaf sekarang?

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

Berapa usia iris sekarang?

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Kasih Sayang Kita Telah Bersemi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Blog Archive